Browsing Month May, 2013

Vlora the perl of the Albanian Riviera

By at May 27, 2013 | 23:34 | 1 Comments

amazing vlora albania

The Albanian Riviera stretches between Vlora and Saranda in the south-west Albania.

This is one of the most beautiful coasts in the whole Ionian Sea and most probably one of the finest ones in Europe. The coast is still virgin and not so very built up out side the city centers, which is mainly thanks to country’s previous communism regime.

This fact alone makes it a perfect vacation destination for those who like to experience a little bit of something different than tourist crowded beaches. Despite the fact of being untouched from the tourist waves the Albanian Riviera has still a lot to provide for different type of tourists. Those interested in archaeology will find the visit to ancient city of Butrint really rewarding. Butrinti richly deserves its status as the country’s best known archaeological site, but there are many other interesting ancient remains in those areas.

Those who love spending their time outdoors should be pleased in any part of the Riviera. Apart from obvious sea related activities, the mountains of Riviera also offer fantastic hiking or cycling opportunities.

  (more…)

Share - Shperndaheni:

Vlora , , , ,

Vlore Albania (video) – The best city to visit

By at May 22, 2013 | 21:30 | 0 Comment

English :
We got this video from one of our Facebook followers. She has created this beautiful video with photos from Vlora, Albania.

Shqip:
E DUA ♥ ♥ VLOREN!
Faleminderit Greta per videon…Nje video me foto nga Vlora qe na dergoi nje adhuruese e faqes tone 🙂

Enjoy – Shperndaheni edhe ju nese ju pelqen 🙂

 

 

 

Share - Shperndaheni:

Blog - Shqip (Albanian) , Vlora , , , , , , ,

Sazani Vlore – Ishulli me i madh i Shqipërisë

By at May 16, 2013 | 16:08 | 0 Comment

Sazani Vlore – Ishulli më i madh i vendit

Sazani Vlore

Sazani Vlore

Ishulli më i madh i vendit, ai i Sazanit, vijon të mbetet mollë e ndaluar edhe pse kanë kaluar 20 vite demokraci. Askush nuk mund të shkelë në ishullin që ndodhet vetëm 17 km larg portit. As vetë vlonjatët nuk e njohin ishullin e vetmuar që qëndron mes Jonit dhe Adriatikut, në krye të gjirit të Vlorës.  Dikur, në kohën e diktaturës, duhej të merrje leje në Ministrinë e Brendshme për të vizituar këtë ishull. Por, edhe sot, procedurat nuk janë lehtësuar. Personat që duan të shkelin në ishullin ushtarak duhet të marrin një leje në Ministrinë e Mbrojtjes.

Së fundi, ata që shprehen më kureshtarë janë turistët e huaj. Vetë civilët, shtetas shqiptarë, janë mësuar se turizmi i tyre në zonën e Vlorës e ka të përjashtuar një vizitë të mundshme në ishullin që duket mjaft afër gjirit të Vlorës. Ndërsa turistët e ardhur nga shtete të ndryshme të botës pyesin kureshtarë për ishullin që duket me sy të lirë. Askush nuk di tu japë një përgjigje të saktë. Dikush përgjigjet se Sazani do të bëhet baza ushtarake e NATO-s. Ndërsa të tjerë i informojnë ata për projekte madhore ku ishulli do të bëhet një qendër turistike e madhe, të cilën do të mund ta vizitonin të gjithë shqiptarët dhe turistët e huaj.

(more…)

Share - Shperndaheni:

Blog - Shqip (Albanian) , ,

Sign up for our Newsletter

Enter your email and stay on top of things,

Newsletter