Lungomare Vlora Waterfront

Lungomare – Vlora Waterfront International Competition

The city of Vlora and the Albanian government hosted the Lungomare Vlora Waterfront International competition on 21st of February. Five international team applicants were invited to give their final presentation in front of the jury at the Petro Marke Theater.

The Lungomare Vlora Waterfront Promenade is envisioned as a vibrant pedestrian zone and a major recreational area facing some of the new inhabited parts of the city, but in itself represents the oldest touristic attraction of the city. Continue reading “Lungomare Vlora Waterfront”

Share - Shperndaheni:

The Albanian Coast on top of the New York Times list

New York Times list of places to visit in 2014 included the Albanian Coast

Newly the New York Times posted its list of 52 Places to Go in 2014. Surprisingly for us the Albanian Coast was suggested at nr. 4 of this long list. This 4th position makes us feel proud of our beautiful country and fills us with responsibility and happiness in the same time.

New York Times - Albanian Coast

Here is what The New York Times Travel journalist Tim Neville writes about the Albanian Coast.

4. Albanian Coast

On a rugged shore, Europe at its best.

What if you could combine the rugged beauty you’d find on Croatia’s Dalmatian Coast with the ruins of an undiscovered Turkey or Greece, all wrapped in the easygoing nature characteristic of rural Italy — at a fraction of the cost? Turns out you can, on the coast of Albania. The roughly Maryland-size country, between Greece and Montenegro, sits about 45 miles east of Italy on the eastern shores of the Adriatic and has limestone-ringed beaches, ancient ruins like Butrint and waterfront inns where you can stay for less than $50 a night. Rampant development threatened to turn it all to concrete in the years after Communism, but a new government took office in September on promises of keeping the coast authentic. Head to villages like Qeparo, within sight of Corfu, where you can kayak past Cold War submarine tunnels, swim by abandoned forts and watch the tide rise during a dinner of fresh fish at an inn called the Riviera. This is Europe when it was fresh and cheap. — TIM NEVILLE

 

Find the whole list of 52 Places to Go in 2014

 

 

Share - Shperndaheni:

Qeparo – Nje nga venden me te bukura te bregdetit Jon

Mos e humbisni Qeparoin, rekomandohet edhe nga “New York Times”

Qeparo-Shqiperi

Qeparoi është një ndër zonat më të bukura të bregdetit jonian që nis nga zona e ujit të ftohtë në Vlorë e deri në Sarandë. I ndërtuar në një shpat mali, fshati i cili ka marrë këtë emër nga lulja e Qiparizit, ndodhet rreth 87 km larg qytetit të Vlorës.

Qeparo, i propozuar dhe nga gazeta prestigjoze New York Times

Përveç bukurive natyrore fshati ka edhe një trashëgimi të spikatur historike ku mund të përmendim dy kalatë ajo e Ali Pashës dhe e Qeparoit. Gazeta prestigjioze “New York Times” në një artikull të pak ditëve më parë e ka cilësuar fshatin si një nga 4 destinacionet turistike që duhet vizituar dhe kjo gjë i ka kënaqur jo pak banoret e kësaj zone.
Shikoni videon e Vizion Plusit per Qeparon me posht.
Në Qeparo gjen mikpritjen, ajrin e pastër, malin, detin, historikun e fshatit e të krahinës të skalitur në shtëpi të vjetra mbi 200-vjeçare por e atyre të reja.
Dhomat në Qeparo variojnë në hotele 30 euro nata, ndërsa në shtëpitë të cilat kthehen në dhoma pushimi në kohën e sezonit turistik i gjen me 20 euro. Të huajt që vizitojnë ketë fshat mrekullohen nga kjo ndërthurje e bukurive të natyrës.

Investime te vogla ne Qeparo

Por investimet në këtë zonë kane qene shumë të pakta.
Përveç rrugës nacionale, e cila ka 5 vjet që është ndërtuar shteti nuk ka vënë më dorë. Mungon uji i pijshëm, mungon energjia e plotë dhe e vazhdueshme elektrike. Shume ndërtimet në këtë zonë janë bere në mënyrë kaotike, po mbizotëron betoni e jo ndërtimet karakteristike të zonës me punime guri e çati tjegulle. Por megjithë këto mangësi, turistët e huaj e ata vendas e preferojnë ketë fshat për qetësinë dhe detin e pastër. Por plazhet mbeten ende sfide sidomos për sa i përket pastrimit.
Jo vetëm kaq: Në disa pika përgjatë bregdetit jonian, janë krijuar hapësira të ndotura për shkak të derdhjes se ujërave të zeza. Qeparoji është rreth 10 km larg qytetit të Himarës, duke sjellë kështu më shumë alternativa për pushuesit.

Video

Share - Shperndaheni:

Trenat shqiptarë në guidën turistike Angleze të majit 2014

“Ëndrra e fundme” e një operatori turistik anglez: Trenat shqiptarë në guidën turistike të majit 2014

Anglezët si ngaherë të tillë. Të çuditshëm në gustot, e po aq në gjetjen e mënyrave praktike të udhëtimeve, larg asaj mondanes që me sa duket janë lodhur, e të etur për aventura… Gazeta britanike “Daily Mail”, në destinacionet turistike të guidave ndërkombëtare, ka përfshirë edhe një udhëtim me tren “që kalon përmes Shqipërisë”, përgjatë muajit Maj 2014.

train guide in albania Continue reading “Trenat shqiptarë në guidën turistike Angleze të majit 2014”

Share - Shperndaheni:
Sign up for our Newsletter

Enter your email and stay on top of things,

Newsletter