Vlore Albania (video) – The best city to visit

English : We got this video from one of our Facebook followers. She has created this beautiful video with photos from Vlora, Albania. Shqip: E DUA ♥ ♥ VLOREN! Faleminderit Greta per videon…Nje video me foto nga Vlora qe na dergoi nje adhuruese e faqes tone 🙂 Enjoy – Shperndaheni edhe ju nese ju pelqen […]

Sazani Vlore – Ishulli me i madh i Shqipërisë

Sazani Vlore – Ishulli më i madh i vendit Ishulli më i madh i vendit, ai i Sazanit, vijon të mbetet mollë e ndaluar edhe pse kanë kaluar 20 vite demokraci. Askush nuk mund të shkelë në ishullin që ndodhet vetëm 17 km larg portit. As vetë vlonjatët nuk e njohin ishullin e vetmuar që […]

ELEMENTI ILIR SI NJË PRANI AKTIVE NË JETËN E QYTETEVE

Ilirët prandaj janë në rajon që nga indo-evropianet si dhe vendbanime të hershme Nga GËZIM LLOJDIA Autorë italianë në fund të viteve ‘ 70’ u tërheq vëmendje vendi i vogël i Ballkanit përtej detit Adriatik. Punimi i tyre shkencor i ka bazuar të dhënat nga raportimet e një numri institucionesh të shtetit të vogël ballkanik […]

Udhëtim në Vuno, në një prej fshatrave bregdetarë të Jugut nga më të rrallët në Shqipëri

E shkuara e lavdishme dhe e tashmja ku ndihet rreziku i braktisjes. Fshati ku qëndruan Lord Bajroni dhe piktori Eduard Lear, që u mrekulluan me ndërtimin dhe afresket e kishave. Vendlindja e shumë personaliteteve të artit, kulturës, por edhe i patriotizmit, për të cilët vendasit ndihen krenarë. Udhëtim në Vuno, në një prej fshatrave bregdetarë […]

Sign up for our Newsletter

Enter your email and stay on top of things,

Newsletter