Browsing Tag sazani vlore

Sazani: Ishulli i ndaluar

By at February 28, 2014 | 15:30 | 0 Comment

Enrik Mehmeti ka vizituar ishullin e ndaluar te Sazanit dhe keto jane fotot qe ju shikoni te paret!

Si mendoni ju? Do te kthehet Sazani ne nje vend turistik ?

Sazani – Ishulli i ndaluar

 

Keto foto jane postuar me lejen e autorit!

Share - Shperndaheni:

Photos , , ,

Sazani Vlore – Ishulli me i madh i Shqipërisë

By at May 16, 2013 | 16:08 | 0 Comment

Sazani Vlore – Ishulli më i madh i vendit

Sazani Vlore

Sazani Vlore

Ishulli më i madh i vendit, ai i Sazanit, vijon të mbetet mollë e ndaluar edhe pse kanë kaluar 20 vite demokraci. Askush nuk mund të shkelë në ishullin që ndodhet vetëm 17 km larg portit. As vetë vlonjatët nuk e njohin ishullin e vetmuar që qëndron mes Jonit dhe Adriatikut, në krye të gjirit të Vlorës.  Dikur, në kohën e diktaturës, duhej të merrje leje në Ministrinë e Brendshme për të vizituar këtë ishull. Por, edhe sot, procedurat nuk janë lehtësuar. Personat që duan të shkelin në ishullin ushtarak duhet të marrin një leje në Ministrinë e Mbrojtjes.

Së fundi, ata që shprehen më kureshtarë janë turistët e huaj. Vetë civilët, shtetas shqiptarë, janë mësuar se turizmi i tyre në zonën e Vlorës e ka të përjashtuar një vizitë të mundshme në ishullin që duket mjaft afër gjirit të Vlorës. Ndërsa turistët e ardhur nga shtete të ndryshme të botës pyesin kureshtarë për ishullin që duket me sy të lirë. Askush nuk di tu japë një përgjigje të saktë. Dikush përgjigjet se Sazani do të bëhet baza ushtarake e NATO-s. Ndërsa të tjerë i informojnë ata për projekte madhore ku ishulli do të bëhet një qendër turistike e madhe, të cilën do të mund ta vizitonin të gjithë shqiptarët dhe turistët e huaj.

(more…)

Share - Shperndaheni:

Blog - Shqip (Albanian) , ,

Sign up for our Newsletter

Enter your email and stay on top of things,

Newsletter